Garancija in Vračila

V primeru težave, katerega niste uspešno rešili s pomočjo naše tehnične podpore, lahko izdelek vrnete in sicer v roku 12 mesecev od datuma nakupa.

Če želite izvesti vračilo izdelkov, izpolnite obrazec v vašem uporabniškem računu pod imenom RMA Module:

1.) Izberite naslov za prevzem izdelkov.

2.) Vnesite ime izdelka ali referenčno številko izdelka.

3.) Izberite številko naročila kjer je bil izdelek kupljen.

4.) Dodajanje izdelka v obrazec s pritiskom na zeleni gumb.

5.) Vnesite količino vsakega izdelka in razlog za vračilo.

6.) Pritisnite gumb Save and Stay za shraniti vnesene podatke.

7.) S pritiskom na gumb Submit RMA bo obrazec posredovan.

Vsi izdelki morajo biti vrnjeni v originalni embalaži z vsemi deli (usb polnilec, grelne glave, ...). Paket mora biti ustrezno zapakiran, naslov za dostavo pa jasno viden.Vračil ne sprejemamo, če pride do poškodb zaradi nepravilnega pakiranja. Prosimo, uporabite še zunanjo škatlo za zaščito pred poškodbami med prevozom.

Vračilo nekaterih izdelkov kot so atomizerji, grelne glave, rezervoarji in ostalih rezervnih delov ni možno iz higienskih razlogov, če je bil izdelek odprt in uporabljen. Prav tako ni mogoče vračilo e-tekočin če so bile le-te že odprte.  

GARANCIJA

Vsi naši izdelki imajo eno leto garancije od dneva nakupa *. Garancija ne velja za potrošni material naveden v nadaljevanju (baterije, atomizerji, grelne glave, ...), razen če je napaka nastala pri izdelavi samega izdelka.

* Atomizerji in grelne so potrošni material, ki ga je ob redni uporabi potrebno menjati približno vsakih 15 dni. Po uporabi in odprtju izdelka vračilo ni mogoče iz higienskih razlogov.

* Baterije prodane na spletni strani www.aer-wsale.com so v garanciji 3 mesece od datuma izdaje računa. Stroški pošiljanja se zaračunajo kupcu.

* Vsi izdelki s čipom in mikročipom prodani na spletni strani www.aer-wsale.com so v garanciji 3 mesece od datuma izdaje računa. Stroški pošiljanja se zaračunajo kupcu.

* Garancija za znižane izdelke ne velja.

Garancija se ne upošteva v primeru, da je škoda ali okvara nastala zaradi nepravilne uporabe ali v nasprotju z navodili za uporabo (npr. padec, odpiranje naprave, …). Garancija se ne upošteva, če je škoda nastala zaradi nepravilnega pakiranja vračila.  

Garancija ne krije škode, ki je nastala zaradi zlorabe izdelka ali izdelkov ali če je bil odstranjen garancijski pečat.

V tednu po prejetju vračila, ko opravimo vsa potrebna testiranja in ugotovimo realno napako, vas bomo takoj kontaktirali preko e-maila.

Vse stroške vračila (če je več kot 5 izdelkov) krije Aer Wholesale, razen če pogoji, določeni zgoraj, niso izpolnjeni.

Garancija za znižane izdelke ne velja.